NÁVOD: Jak poznat opravdové dětské mýdlo

Sdílejte tento článek:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Obsah článku

Od portálu modrykonik.cz jsem dostala možnost podělit se o své znalosti a zkušenosti týkající se dětských mýdel. Moc jim za tu příležitost děkuji. Najdete zde tu nejdůležitější část rozhovoru a také zpětnou vazbu od maminek z modrého koníka.

Návod, jak poznat přírodní dětské mýdlo

Neobsahuje peeling.

Dětská pokožka je násobně tenčí než u dospělého člověka a určitě ji nechcete dřít semínky nebo suchými bylinkami. Nemluvě o tom, že sušené bylinky rády chytají plíseň, takže výluhy, výluhy, výluhy.

Není barevné.

Jakákoliv syntetická barviva, včetně potravinářských, jsou na škodu. Zní to divně, ale vaše břicho často snese víc než kůže. Kůže totiž vstřebává rovnou do krve, naproti tomu žaludek má v sobě agresivní kyselinu a enzymy, které toho spoustu rozloží a zneškodní. Barviva poznáte díky sytým barvám.

Nevoní silně.

To znamená je bez parfémů a esenciálních olejů. Parfémy jsou uvedeny ve složení INCI jako “Parfum”. Esenciální oleje se skrývají pod spoustou názvů, nejjednodušší tedy bude, když si k mýdlu čuchnete. Pokud voní, není to dětské mýdlo. Ta vůně musí být slabounká, téměř nepostřehnutelná. Výluh z bylin (my používáme heřmánek) vám prostě silnou vůni neudělá. Podrobné info proč nepoužíváme esenciální oleje a parfémy zde.

Vlastně jsou to tři asi úplně samozřejmé věci, na které každý přijde obyčejnou logickou úvahou, ale tím, že se stala z pestrých barev a silných vůní nová norma, je těžké jít proti proudu a vybrat správně.

Pokud si nejste jistí, zda je to či ono mýdlo vhodné pro děti vašeho věku, napište výrobci nebo prodejci mail s dotazem na produkt. Ať vám řeknou, jakou dostali od SZÚ spodní věkovou hranici. Když nebudou vědět nebo budou váhat, tak asi moc dobrou ne.

Také si prohlédněte složení našich přírodních dětských mýdel, může vám posloužit jako vzor pro srovnání s ostatními, když si nebudete jistí, zda i jejich mýdlo je doopravdy dětské. Zajímá vás zejména kolonka “INCI”. INCI je zkráceně “ingredients” neboli ingredience/přísady. Prostě to, z čeho výrobce mýdlo vyrobil.

Zbytek článku, včetně zajímavé diskuse, najdete na webu modrého koníka zde.

Reakce uživatelek koníka

Velké poděkování patří všem uživatelkám koníka, protože mě moc potěšily pozitivní zpětnou vazbou v komentářích, mailech, poznámkách k objednávce a dokonce i v SMS :).Níže jako poděkování přikládám pár komentářů, z doby krátce po vydání článku.

Komentáře

Fotka objednávky

Také mě moc potěšila krásná fotka objednávky od uživatelky krtikkrtovaty

Sovičku i ostatní zvířátka z obrázku najdete v kategorii dětská mýdla :).

Sdílejte tento článek:
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Odebírejte můj blog
Další články
Co vyrábím?
Glycerinová mýdla
Nejlepší na ruce. Olejová mýdla skvěle čistí, zvláčňují a hojí prasklinky.
Ruce
Tuhé šampony
Vyživují a zpevňují vlasy. Zvláčňují pokožku hlavy a tím zabraňují tvorbě lupů.
Vlasy
Peelingová mýdla
Mýdla do sprchy. Očistí a vyživí pokožku. Vás příjemně namasírují.
tělo